CONTE ROSSO
Rosso Piceno D.O.P.
Alcoholgehalte: 13,0%
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Sangiovese, Montepulciano
Vinificatie- en productie: zachte persing, fermentatie gedurende 8-10 dagen bij gecontroleerde temperatuur (18-25 ° C), conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks, koude botteling in steriele bottellijn.
Kenmerken: Intens robijnrode wijn, delicaat en geurig. Aangenaam, aromatisch en zacht
Smaak: Droge rode wijn, fris en licht, geschikt voor elke gelegenheid.
Serveertemperatuur: serveren bij 15-16 ° C.
Suggesties: Wijn voor de hele maaltijd, past perfect bij voorgerechten, wit vlees en kazen.
DONELLO
Marche Sangiovese I.G.P.
Alcoholgehalte: 13,5%
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Sangiovese
Vinificatie- en productie: zachte persing, fermentatie gedurende 12-15 dagen bij gecontroleerde temperatuur (20-25 ° C), conservering in cementtanks, koude botteling in steriele bottellijn.
Kenmerken: Aangenaam om te drinken, robijnrode kleur, elegant boeket.
Smaak: Duidelijke geuren van viooltjes en vruchten van bossen. Intense droge smaak, aangenaam tannine.
Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C)
Suggesties: wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.
MARINUS
Rosso Piceno Superiore D.O.P.
Alcoholgehalte: 14,0%
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Montepulciano, Sangiovese
Vinificatie- en productie: zacht persen van de geselecteerde druiven, fermentatie gedurende 12-18 dagen bij gecontroleerde temperatuur (24-28 ° C) en conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden. Vergrijzing in eikenhouten vaten gedurende één jaar, koude botteling in steriele bottellijn.
Kenmerken: Aantrekkelijke, karakteristieke, intense robijnrode kleur.
Smaak: Schone en onderscheidende kracht van olfactorische geur, met een intense aromatische geur van rode schil, zwarte bessen en frambozen. Licht tannine, van lekker lang en fluweelachtig lichaam.
Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C).
Suggesties: Wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.
ZIPOLO
Marche Rosso I.G.P.
Alcoholgehalte: 14,5%
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Montepulciano, Sangiovese, Merlot (alleen in zeer beperkte hoeveelheden geproduceerd)
Vinificatie- en productie: Zacht persen van de geselecteerde druiven, langzame gisting gedurende 15-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-28 ° C), rijping in eikenhouten vaten gedurende 16-24 maanden, raffinage van 12 maanden in de fles.
Kenmerken: Diepe robijnrode kleur met paarse tinten, intense en aanhoudende geuren van zwarte bessen, pruimen en siroopfruit in perfecte harmonie met vanille en zoethoutkruiden.
Smaak: Krachtige en aromatische smaak, met een body van grote structuur, zachte fluweelzachte en pittige afdronk.
Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C), nadat de fles een uur eerder is ontkurkt
Suggesties: Wijn voor gebraad en wild. Deze uitzonderlijke wijn moet langzaam worden geproefd om volledig te worden gewaardeerd.
LUKONT
Marche Rosso I.G.P.
Alcoholgehalte: 15,0%
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Montepulciano 100%
Gemiddelde jaarlijkse productie: 3.000 flessen van 750 ml
Vinificatie- en productie: Zacht druivendrukken, maceratie in stalen vaten met handgestampte en gecontroleerde temperatuurgisting
Kenmerken: Diep robijnrode kleur, vol en robuust, met een tanninebestanddeel, omarmd door het aromatische weefsel van de druif.
Smaak: Intens, sterk zoethout en bosvruchtengeuren.
Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur 18 ° C
Suggesties: Wijn voor gebraad en wild.
ROSÈ
Marche Rosato I.G.P.
Alcohol: 12,5% vol.
Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche
Druivenras (handgeplukt): Sangiovese, Montepulciano
Vinificatie- en productie: Zachte persing, korte maceratie met de schil (4-8 uur), fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (15-16 ° C), conservering in thermoconditioned inox-tanks, koude botteling in steriele bottellijn
Kenmerken: Fris, droog, aangenaam en levendig.
Smaak: Droge rose wijn, fruitig, geurig en licht, uitstekend erg koud en geschikt voor elke gelegenheid, rose fruitig, delicaat met aroma van perzikbloesem.
Serveertemperatuur: koud serveren bij 8-10 ° C
Suggesties: Wijn voor de hele maaltijd, ideaal voor hors-d'oeuvre, lichte gerechten, gegrilde vis en pizza.